نوستالژی از نوع قرآنی
مدتی پیش برای اقامه ی نماز مغرب و عشا به مسجدی در نزدیکی منزل رفته بودم. در این مسجد نیز به رسم بسیاری از مساجد پس از اقامه ی نماز یک صفحه از قرآن مجید قرائت می شود و پس از آن ترجمه ی آن نیز خوانده می شود. در ابتدای امر باید این نکته را بگویم که ابتکار صورت گرفته در زمینه ی گسترش این طرح تحت عنوان «طرح تلاوت نور» از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از بهترین کار های آن مجموعه بوده و هست و امیدوارم طرح هایی از این دست بیشتر و بهتر ارائه و اجرا شوند. چرا که تغییر در عرصه ی فرهنگ به صورت اندک اندک و در طی زمانی طولانی ایجاد می شود و نه به یک باره و با چند همایش.
بهتر است از این جزئیات بگذریم و به اصل موضوع نوستالژیک بپردازیم، چرا که در این باب سخن بسیار باید راند. در حین قرائت قرآن که توسط آقای مسنی در حال انجام بود به صورت ناخواسته به دوران کودکی خود بازگشتم. دورانی پر از نشاط و سرزندگی. دوره ای که در آن مردمان این سرزمین اعتقادی راسخ به خداوند منان داشتند و شاید مهمترین دلیل آن وجود پدربزرگ ها و مادربزرگ هایی بودند که به صورتی کاملا خالصانه ایمان و توکل خود را بروز می دادند. در آن دوران رسم زیبایی وجود داشت که در آن خانم های محل - که اغلب از همان مادربزرگ ها بودند - به نوبت در منزلی جمع می شدند و به قرائت قرآن می پرداختند. نکته ی جالب اینجا بود که موقع تلاوت از یک دیگر غلط می گرفتند و از آن جالب تر آن بود که در بیش از 60% مواقع فرد در حال قرائت و فرد ایراد گیرنده به این نتیجه می رسیدند که قرآن هایشان متفاوت نوشته شده اند و احتمالا این ناشی از تفاوت در قرائت های قرآن است :))))
با وجود ایراداتی که در قرائت آن خانم ها وجود داشت و حتی با وجود برخی غیبت هایی که در حین جلسه انجام می شد باید گفت که آن جلسات مایه ی برکت و رحمت در زندگی ما بودند.
ای کاش می شد به گذشته بازگشت...
البته خود نیز می دانم که بازگشت به گذشته ناممکن است اما بدون شک می توان گذشته را به حال آورد. بیایید با همتی آهنین چنین سنت هایی را احیا کنیم.
باشد که رستگار شویم...